Home » Linkedin Profielfoto

Linkedin Profielfoto (zakelijk)

Waarom een Linkedin Profielfoto?

Het belang van Social Media wordt steeds belangrijker vandaag de dag. Steeds meer mensen spenderen uren op Social media, te denken aan Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. Van deze genoemde platforms is Linkedin veruit het meest gebruikte op zakelijk gebied. Doordat steeds meer mensen gebruik maken van Social media wordt het op zakelijk gebied dus heel interessant om hierop in te spelen.

Jij kan jouw bedrijf op een professionele manier online vertegenwoordigen door gebruik te maken van Social media. Met name het platform Linkedin voor de zakelijke markt kan jij jouw zichtbaarheid en het bereik van jouw zaak of bedrijf enorm vergroten, en op die manier ook veel bezoekers naar jouw website leiden.

Wat vaak wordt onderschat is de kracht van een professionele profielfoto. Jouw profielfoto is een zeer belangrijk onderdeel van bijvoorbeeld Linkedin. Om er maar een paar clichés uit te gooien, een foto zegt meer dan duizend woorden en een eerste indruk maak je maar één keer.

Goede profielfoto’s geven een professionele uitstraling aan het bedrijf en een goede eerste indruk op zakenrelaties en klanten. Voor bedrijven zijn representatieve profielfoto’s dus erg belangrijk, goed geportretteerde werknemers zijn immers een visitekaartje voor jouw bedrijf. Door gebruik te maken van professionele profielfoto’s zorgt het ervoor dat jouw bedrijf transparant en aanspreekbaar is wat resulteert in vertrouwen. Als jouw potentiele klant een goede eerste indruk heeft is de kans op succes groter.

Wil jij dat jouw bedrijf duidelijk herkenbaar is met een professionele en persoonlijke uitstraling dan is een professionele profielfoto een goede eerste stap in de juiste richting.

Wat is het verschil tussen een zakelijk portret en een Linkedin profielfoto?

Een Linkedin profielfoto is altijd een headshot, de foto wordt genomen vanaf de borst. De achtergrond is bij voorkeur egaal en rustig, hierbij kan jij denken aan een zwart of wit effen achtergrond. Dit zorgt er namelijk voor dat alle aandacht naar jouw gaat.

Een zakelijk portret kan zowel een headshot zijn als een totaalbeeld (van top tot teen). Ook kan jij hiervoor kiezen om jouw bedrijfsomgeving of logo op de achtergrond te tonen. Ook zou het mogelijk zijn om tijdens jouw werk in actie te portretteren.

Hoe kan jij de linkedin profielfoto inzetten?

Jij kan met jouw Linkedin profielfoto’s continuïteit creëren door dezelfde foto te gebruiken voor verschillende netwerksites, jouw website, visitekaart en jouw handtekening. Dit zorgt namelijk voor herkenbaarheid. Het is van belang dat de profielfoto up-to-date is, zodat klanten jouw ook daadwerkelijk zullen herkennen op basis van jouw foto. Om eenheid te creëren binnen jouw bedrijf kan je voor alle werknemers een professionele profielfoto laten maken. Zo zijn jij en jouw medewerkers herkenbaar voor jouw klanten. Hieronder treft je nog enkele voorbeelden waar jij de Linkedin profielfoto zowel online als offline voor kunt inzetten:

Online

 • Website (tabblad werknemers)
 • Social media (Instagram, Facebook, Twitter, Google + en Linkedin)
 • Handtekening e-mail
 • Nieuwsbrieven

Offline

 • Visitekaart
 • Interview (pers), kranten, bedrijfs- of branchemagazines
 • CV

Wat kan jij verwachten?

Voordat ik begin met fotograferen bespreken we uiteraard eerst jouw wensen door middel van een kort intakegesprek. We bespreken onder andere de volgende vragen:

 • Waarvoor jij de profielfoto’s wilt gaan inzetten
 • Mits jij al een profielfoto heeft, waarom jij niet meer tevreden bent of een ander wilt
 • Of jij lachend of niet lachend op de foto wilt
 • Of jij nog een voorkeur heeft van een bepaalde zijde van uw gezicht of graag frontaal gefotografeerd wilt worden

Wat krijgt jij?

Tijdens het fotograferen kan jij samen met mij de foto selecteren die jij het mooiste vindt. Deze foto wordt daarna nog professioneel bewerkt. Uiteindelijk krijgt jij van mij het volgende opgestuurd:

 • Foto’s in hoge 300 DPI (druk kwaliteit) en lage 72 DPI (website of social media, beeldkwaliteit) resolutie
 • De foto’s zullen digitaal als .jpg worden verstuurd
 • Iedere foto die jij van mij ontvangt wordt professioneel bewerkt. Hierbij controleer ik o.a. de foto’s op scherpte, helderheid, kleur en contrast